Arnyek

Horgásztó

TwitterFacebook

 

 

LÉGIFELVÉTEL: https://youtu.be/NwTnX3OCm48


 

 

A 2021-re vonatkozó Éves területi jegyek ELFOGYTAK!!!

Testületi döntés értelmében a kiadást mérlegelhetjük és korlátozhatjuk.

 

Napi, Hétvégi, Éjszakai területi jegyek árusítása a Halőrházban (Kalandpark mellett) történik.

Nyitvatartás :

hétfő-csütörtök, vasárnap 7:00-15:00 óráig.

péntek, szombat 5:00-19:00 óráig.

A víztározón kötelező: pontymatrac vagy bölcső, sebfertőtlenítő, 50x50-es merítőháló.

A legnagyobb elvihető Ponty 4 kg, a legkisebb elvihető süllő 40 cm.

Az Amúr, Koi ponty elvitele egész évben tiltott!

 

Értesítjük a Tisztelt Horgászokat, hogy Varbó község önkormányzata 2017 január 1-től 2031 december 31-ig elnyerte, a Varbói Víztározó halgazdálkodási jogának a hasznosítását.

 

 

 

T Á J É K O Z T A T Ó

 

 

Jegyárak 2021:


 

Éves területi jegy: Felnőtt 40.000 Ft (varbói lakcímkártyával 30.000 Ft)

Ifjúsági és 70 év fölötti  28.000 Ft

Gyermek 14.000 Ft

 

Napijegy:

vasárnaptól csütörtökig:

felnőtt:  3.500 Ft.

Ifjúsági és 70 év fölötti:  2.500 Ft.

gyermek: 1.500 Ft.

péntek, szombat, ünnepnap előtti nap - Hétvégi (24 órára érvényes) jegy:

felnőtt: 4.500 Ft.

ifjúsági és 70 év fölötti: 3.500 Ft.

gyermek: 2.500 Ft.

 

Az Éves területi jegyhez éjszakai horgászat alakalmával 1500 Ft-os kiegészítő jegy megvásárlása szükséges.

A 24 órás/éjszakai területi jegy birtokában, egy napi mennyiség zsákmányolható.

A napi jegy árába be lett építve az összeg, pénteken, szombaton és ünnepnap előtti éjszaka csak Hétvégi(24 órára érvényes) jegyet lehet váltani.


Foglalási szabályok

Személyesen lehet foglalni 2000 Ft/állás ellenében.

Ha nem érkezik meg a horgász időben, akkor a megadott foglalási időpont után egy órával felszabadul a hely.

 

 

 

HORGÁSZREND

Tározónkon az Országos Horgászrend és a 2013. évi CII. tv. előírásai az irányadók, az abban foglaltak és a tározónkra érvényes jelen horgászrend betartása kötelező! Kereskedelmi célból horgászni tilos!

A horgászat megkezdése előtt és befejezése után a Halőrházban kell bejelentkezni, ahol a törvényben előírt feltételek ellenőrzését, területi jegyek értékesítését és a kifogott hal nyilvántartásba vételét végezzük.

A Halőrházban található vázrajzon lévő számozott szabad helyek bármelyike elfoglalható. Bizonyos feltételek (pl.: telepítés, horgászverseny) megléte esetén a halőr a szabad helyválasztást korlátozhatja.

A víztározón horgászni csak jégmentes időben, a következő időpontokban lehet:

Téli időszámítás szerint: 06 – 18 óráig.

Nyári időszámítás szerint: 05 – 21.30 óráig.

Éjszakai horgászat csak péntek, szombat és ünnepnap előtti éjszaka engedélyezett, 1500 Ft-os kiegészítő jegyet szükséges váltani az Éves területi jegyhez.

Éjszakai horgászat alkalmával a horgászállás jól látható kivilágítása kötelező.

Zsákmányolható halmennyiség:

- Felnőtt: A méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 2+1 db.

A méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 5 kg.

- Ifjúsági: A méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 2db, fajonként 1 db.

A méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 3 kg.

- Gyermek: A méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1db.

A méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 3 kg.

Éves terület engedéllyel rendelkezők, évi szinten zsákmányolhatnak:

- Felnőtt: 40 db. méretkorlátozás alá eső hal

- Ifjúsági: 20 db. méretkorlátozás alá eső hal

- Gyermek: 10 db. méretkorlátozás alá eső hal

A víztározón kötelező: pontymatrac vagy bölcső, sebfertőtlenítő, 50x50-es merítőháló.

A legnagyobb elvihető Ponty 4 kg, a legkisebb elvihető süllő 40 cm. Ezeket a halakat fényképezés és mérlegelés után, kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!

Az Amúr, Koi ponty elvitele egész évben tiltott!

A horgászat csak partról gyakorolható. Vízi jármű használata tilos! Fürödni tilos!

Sátorozni térítési díj-1000 Ft: kétszemélyes sátor, 2000 Ft: négyszemélyes sátor- ellenében és csak a horgászat időtartama alatt lehetséges. Filagóriák és wc-k használata ingyenes.

Etetni csak etetőkosárral, etetőrakétával, horgászbottal és csúzlival lehet, de csak a horgászati időtartam alatt. Ételmaradékkal, háztartási hulladékkal etetni tilos!

Behordani, beúszni (csónak, gumimatrac használatával) tilos! A horgászat megkezdése előtt és a horgászat befejezése után a horgász köteles a horgászhelyről a szemetet eltávolítani. Szemetes helyen horgászni tilos!

A horgászat szabályainak szándékos súlyos megsértése (bejelentkezés-kijelentkezés elmulasztása, területi jegy nélküli horgászat, tiltott helyen horgászat, a fogott hal bemutatásának elmulasztása, horgászhoz méltatlan viselkedés, súlyos alkoholos befolyásoltság más horgász vagy sportoló, kiránduló, szabadidő sportot végző, stb. megzavarása, akadályozása többek között pl. átdobálás, keresztülhúzás) a vízterületről történő minimum féléves eltiltást vonhat maga után a törvényben meghatározott egyéb szankciókon túl!  Tüzet rakni kizárólag az erre kijelölt helyeken szabad.

A méretkorlátozás alá eső halfajokat, a fogást követően a horgászkészség újra bedobása előtt az állami horgászjegy és fogási naplóba maradandóan rögzíteni kell.

A méretkorlátozás alá nem eső halakat a napi előírt mennyiség elérésekor, vagy távozáskor rögzíteni kell.

Az állami horgászjegy és fogási napló vezetésének elmulasztása fegyelmi vétséget von maga után.

A horgászat szabályainak betartását igazolvánnyal ellátott személyek ellenőrzik, továbbá Varbó Község Önkormányzata alkalmazásában lévő személyek is jogosultak az ellenőrzésre. Az ellenőrök jogosultak a szabályok megsértőit figyelmeztetni, kötelességük a halőrt értesíteni és javaslatot tenni a tározó területéről történő eltiltásra. A házirend előírásai a horgászat tekintetében az ellenőrre és a halőrre is egyformán érvényesek. A hatalmával esetlegesen visszaélő ellenőrt kérjük, hogy jelentsék a halőrnek!

Varbó Község Önkormányzata  a tározón és területén bekövetkezett balesetekért jelen horgászrend és a tározó üzemeltetési szabályzata értelmében semminemű felelősséget nem vállal!

Varbó Község Önkormányzata jogosult előre meghirdetett módon, meghatározott időtartamra akár teljes horgászati tilalmat elrendelni, és/vagy a horgászat céljából használható területet korlátozni. A tározón horgász- vagy egyéb sportverseny megszervezését és lebonyolítását kizárólag Varbó Község Önkormányzata írásos hozzájárulásával lehet végezni!

A tó üzemeltetője: Varbó Község Önkormányzat 3778 Varbó, Hősök tere 1. email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A Varbó Község Önkormányzat a Varbói Polgárőr Egyesülettel és a Sajóbábonyi rendőrőrssel együttműködve gondoskodik a tározó és környezete védelméről, az épített és a természeti környezet megóvásáról. Ennek érdekében a tározó területén térfigyelő kamerák is üzemelhetnek. Minden lopás (beleértve a hallopást is), rongálás, egyéb károkozás eljárást von maga után.

A Területi jegy megvásárlásával a jogosult a jelen Horgászrendben foglaltakat magára kötelezőnek ismeri el, a Horgászrend be nem tartása a Területi jegy visszavonásával járhat.

Információ: varbo.hu Horgásztó menüpont, Halőrház, Tájékoztatótó táblák

Komoróczki Károly: email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , tel.: 06-30-458-0080

Együttműködésüket megköszönve kellemes időtöltést és sikeres horgászatot kívánunk!

Footer