Arnyek

2010

TwitterFacebook

 

 

Csokorba gyűjtöttük a 2010-es évben lezajlott rendezvényeinket, a következőkben ezekről olvashatnak részletesebben.

 


A március 15-ei ünnepséget a templomban, ill. a templom udvarán bonyolítottuk le.

 

Május 30-án egész napos gyermeknapi rendezvényt szerveztünk, mely három helyszínen is zajlott. A Varbói víztározónál a délelőtt folyamán a gyermekek horgászversenyen vehettek részt, a délután folyamán pedig ebéddel, sport- és ügyességi vetélkedőkkel, játszóházzal és szórakoztató műsorokkal vártuk a látogatókat.

 

 

A gyermeknapi programok előzményeként meghirdettünk egy rajzversenyt háromféle korosztálynak, a témákat a községhez kapcsolódóan adtuk meg. Ezen kívül egy gyermek-polgármester és gyermek-alpolgármester választás is meghirdetésre került, melyeknek elbírálása, és a nyertesek kihirdetése a gyermeknapi rendezvényen került bejelentésre.

 


Júliusban az Önkormányzat támogatásával és a helyi Családsegítő szervezet munkatársainak lebonyolításával egy hetes nyári napközis tábort szerveztünk gyermekeknek.

 

Az augusztus 20-ai rendezvényünket a templomban tartottuk meg, az istentisztelet és a polgármester beszéde mellett egy hangversenyt szerveztünk, ahol a helyi tehetséges fiatalok léptek fel.

 


Varbó község Önkormányzata 2010. szeptember 4-én szervezte meg Közösségi nap című rendezvényét.
Az elmúlt években a Bányásznapi ünnepségnek nevezett rendezvényt idén azért kereszteltük át Közösségi Nappá, hogy a lakosság ne érezze úgy - csak egy bizonyos rétegnek rendezi az Önkormányzat az ünnepséget. Bányászainkról továbbra is meg fogunk emlékezni, de a fő cél az, hogy a településen élők minden egyes tagja részt vegyen, illetve jól érezze magát a programokon. A rendezvénnyel a továbbiakban is a lakosság összetartó erejét szeretnénk erősíteni. Fontos a kulturális örökség bemutatása és az értékek továbbadása, de amellett egy hangulatos kötetlen szórakozásra invitáltuk meg a falu lakosságát.
A rendezvény költségvetésének egy része pályázati erőből valósult meg, melyet Miskolc Kistérség Többcélú Társulásához lehetett benyújtani.
A pályázatot egy kiemelt kistérségi rendezvény támogatására volt lehetőségünk beadni, melyhez a Társulás 150. 000.- Forinttal járult hozzá.
A programok eseménydúsak voltak, egy órás ünnepi megemlékezést tartottunk, amelyen beszédet mondott Üveges Géza polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Kiss István, a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet elnöke.

 

Üveges Géza polgármester beszéde

 

Felléptek a Nefelejcs Népdalkör tagjai, majd a Bányász emlékmű megkoszorúzása után, az idelátogatókat megvendégeltük és a szórakoztató műsorok meghallgatására kértük fel. A polgármester úr 100. 000.- Forintos felajánlást tett a lakosság vendéglátására hozatott több hordó sörre. A néptáncos gyerekek bemutatója után, Jónás Róbert szórakoztatta a megjelenteket mulatós egyvelegével. A következő fellépő Franczúz Erika és Hermann Ottó Latin varázs show című műsora volt. 19 00 órától a Fashion Dance lányai szórakoztatták a közönséget. Sztárvendégünk pedig Bajor Imre művész úr volt, aki elmondása szerint nagyon jól érezte magát nálunk. A programok sorát egy hajnalig tartó bállal zártuk, melyhez a Bravó együttes biztosította a zenét.
Azt gondolom rendezvényünk elérte kitűzött céljait, mindenki megtalálhatta a neki való szórakozási lehetőséget a változatos műsorrend kapcsán.
Jövőre újra szeretettel várunk mindenkit!

 

Az Önkormányzat 2010. november 20-án tartotta meg az immár hagyományossá vált rendezvényét, az Időskorúak Estjét.

Az idén is a községünkben lakó 65 év feletti polgárok kaptak meghívást.

Összesen 183 meghívót küldtünk el, ebből 90 fő tudott eljönni.

A rendezvényt Üveges Géza polgármester úr nyitotta meg ünnepi beszédével, melyben köszönetet mondott a hosszú évek alatt végzett becsületes munkájukért.

 

 

 

Egy-egy apró ajándékkal köszöntöttük fel a napokban névnapjukat ünneplő Erzsébeteket, a Katalinokat és a Jolánokat.

Ezután külön üdvözöltük a település legidősebb női és férfi lakóit, akiknek bonbonnal illetve egy üveg borral kedveskedtünk, őket már a korábbi években is köszöntöttük:

Tóth Lajosné, Boros Pálné, Üveges András és Dienes András.

Idén pedig ajándékcsomaggal köszöntöttük:

Kovács Albertnét, Üveges Péternét és Cserépi Jánost.

Ez évben egy házaspár ünnepelte aranylakodalmát, vagyis 50. házassági évfordulóját, kiknek ajándékcsomaggal és virágkosárral gratuláltunk.

Üveges István és felesége, Bencs Ilona 1960-ban Sajólászlófalván kötöttek házasságot.

 

Az Önkormányzati Hivatal az est alkalmából minden kedves meghívottnak 1000.- Ft értékű vásárlási utalványt adott át.

Azoknak, akik nem tudtak eljönni a rendezvényre, a hivatal dolgozói juttatták el az ajándékokat és utalványokat.

 

A köszöntő után Tóthné Szternai Ágota és Tóth Sára Ágota zenés műsorát hallgathatták meg a jelenlévők, majd a nagycsoportos óvodások léptek színpadra, hogy köszöntsék a nagyikat és dédiket.

Ezután a Varbói Nyugdíjasok Egyesületének keretén belül működő Népdalkör műsorát tekinthették meg, felkészítő tanáruk segítségével.

 

 

 

 

Az Egyesület 10 darab vásárlási utalvánnyal lepte meg az időseket, melyet a tombolasorsolásra ajánlottak fel nyereményként.

A vacsora elkészítéséről az óvoda dolgozói gondoskodtak, majd az Önkormányzat által felajánlott tombola tárgyakat sorsoltuk ki.

A továbbiakban jó hangulatban daloltak és szavaltak a megjelentek.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezésben és lebonyolításban részt vevők munkáját, valamint a fellépők műsorát, mellyel színesítették az estét.

Minden kedves varbói idősnek jó egészséget, derűs életet kívánunk!

 

 


A fent említett rendezvényeken kívül időszaki jótékonysági bálokat szervezünk, illetve a Falumúzeumban állandó kiállítás látható, mely Varbó múltjából ad ízelítőt. Ezen kívül a Faluház nagyterme Varbói Galériaként is funkcionál, ahol Gergely Mihály író festmény gyűjteménye tekinthető meg.

Footer