Arnyek

Varbó 2011 évi rendezvényterve

TwitterFacebook


 

Húsvéti Játszóház - április / Helye: Faluház /

 

 

Tervezünk egy Húsvéti Játszóházat a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójának segítségével.

A játszóházi foglalkozáson résztvevő gyermekek az ünnephez kapcsolódóan különböző kézműves tárgyakat készíthetnek, illetve beszélgethetnek a húsvét jelentőségéről, az ünnephez kapcsolódó szokásokról.

 

 

Gyermeknap – május 22. / Helye: Tópart /

 

 

A már hagyományossá vált gyermeknapot a Víztározó és a Horgász Büfé területén rendezzük meg. A tóparton gyermek horgászverseny kerül megrendezésre a tavalyihoz hasonlóan a szülők segítségével a 6-14 éves korú gyermekeknek. A Büfé területén játszóházak, vetélkedők, gumivár és fellépők szórakoztatják majd a gyermekeket és az érdeklődő hozzátartozókat. 2010-ben gyermek polgármester választást és rajzversenyt is hirdettünk a következő témákkal kapcsolatban: Legkedvesebb élményem, Mi a legszebb lakóhelyemen, Varbón? Ilyennek képzelem Varbót 50 év múlva!

 

 

Borverseny – június 25. / Helye: Faluház és Közösségi Ház udvara/

 

 

Fehér és vörös borral nevezhetnek a résztvevők. A nap folyamán a Faluházban szakmai előadáson vehetnek részt a bortermelők, majd szakmai zsűri bírálja a nedűket. A Közösségi ház udvarán a borászokat a Varbói Nyugdíjasok Egyesülete látja vendégül ebédre és a környékbeli népdalkörök bordalait hallhatjuk.

 

 

Nyári napközis tábor – június vége, július eleje / Közösségi ház /

 

 

Nyári szünetben 1 hetes, napközis tábort szervezünk a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójával.  A korábbi évekhez képest egyre nagyobb az érdeklődő gyermekek létszáma a szülők elfoglaltsága miatt. Kézműves foglalkozásokon, játékos sport vetélkedőkön vehetnek részt a gyermekek.

 

 

Ifjúsági találkozó – július vagy augusztus / Tópart /

 

 

A Varbói Kulturális, Horgász és Szabadidősport Egyesület szervezésében a Bükk – Makk Leader által elnyert pályázat kapcsán két és fél napos rendezvényt szervez a civil egyesület a Tóparton.

Programok: megyei és külföldi néptánc csoportok találkozója, rock fesztivál, amatőr zenekarok versenye, gyermekek számára programok, gumivár, kirakodó vásár,  futballmérkőzések, kenuzási lehetőség stb. A rendezvény egy gálával zárul, neves fellépők előadásában.

 

 

Közösségi nap, bányász megemlékezéssel egybekötve – szeptember első hétvégéje

/ Faluház előtti téren és a Közösségi ház udvarán /

 

A Faluház előtti téren kezdődik a rendezvény, ahol a Bányász-emlékmű megkoszorúzása és az ünnepi beszédek után a Közösségi ház udvarán szórakoztató műsorokkal kedveskedünk a község lakosságának. A napot szabadtéri bállal zárjuk.

 

 

Idősek Estje – november / Faluház /

 

 

Községünkben minden évben megtartjuk a már hagyományossá vált Idősek estjét, melyre a 65 év feletti polgárok hivatalosak. A rendezvényen helyi előadók és az óvodások lépnek fel, a nagyik és dédik nagy örömére.

 

 

Mikulás váró játszóház / Óvoda, Faluház /

 

 

Mikuláskor bábjátékkal, játszóházzal és apró ajándékkal leptük meg a helyi óvodásokat.

 

 

Karácsonyi játszóház / Faluház /

 

 

A Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójával decemberben tartunk karácsonyi játszóházat, melyet a Területi Szociális Központ is támogat.

Mindenki egy szép karácsonyi asztali díszt vihet haza munkája eredményeként.

 

 

A felsorolt rendezvényeken kívül a következő programok kerülnek még megszervezésre: sport, nőnapi, jótékonysági bálok, gyermekkirándulások, őszi játszóházak szervezése.

 

A Varbói Horgász Egyesület áprilisban szervezi meg emlék horgászversenyét.

A Varbócska 2000 Kft. májusban és szeptemberben 48 órás pontyfogó versenyt szervez.

 

 

A március 15-i, augusztus 20-i és október 23-i ünnepeket az Önkormányzat a Varbói Református Egyházközösséggel közösen szervezi meg a templomban.

 

 

A rendezvények helye és ideje váratlan esemény következtében változhat.

Footer