Arnyek

TwitterFacebook

 

 

A varbói tó a Pitypalatty-völgy legvonzóbb látványossága, melynek környéke egész évben szép, kellemes környezetet, pihenési lehetőséget biztosít az ide látogatóknak.

 

A tó a Bükki Nemzeti Park lábánál fekszik, mely jól megközelíthető a Bükk felől aszfalt úton, turistautakon, kerékpárral, de akár gyalogosan is a Nemzeti Parkon keresztül.

 

 

 

A tó nyáron...

 

 

A kora tavasztól késő őszig tartó időszakban sok horgász keresi fel a vizet, mely a havonta történő telepítések miatt szép és változatos halállománnyal rendelkezik, így bőven lelik benne örömüket az ide éves-, vagy napijegyet váltók.

Leginkább ponty, kárász, amur, csuka, süllő és keszegfélék kerülnek horogra, de fogtak már a tóban 30 kg feletti harcsát is.

Hétvégén és ünnepnapokon, a tó partján sátorozási lehetőség is van, ekkor engedélyezett az éjszakai horgászat is.

 

A tavat azonban nem csak a horgászok keresik fel. A tó körbejárható a közelmúltban kiépülő sétánynak köszönhetően, így egy kellemes, pihentető séta a tó körül mindenképpen kellemes időtöltésnek ígérkezik.

 

 

 

... és télen

 

 

A tározó feletti részen szép számmal találhatók hétvégi házak, kiknek tulajdonosai sok örömet lelnek a festői környezet szépségében és lehetőségeiben. Nyaralóikhoz még a Dunántúlról is járnak ki tulajdonosaik.

A telkek közül több ingatlan eladó vagy kiadó, melyek végleges, vagy időszakos gazdáikra várnak.

 

A tó mellett egy Horgász Büfé is található, mely a horgász időszakban, reggeltől estig várja vendégeit. A mellette lévő magánterületen lehetőség van szalonnasütésre, bográcsozásra és kempingezésre is, a gyerekeknek pedig egy játszótér és egy kispályás focipálya nyújt kellemes kikapcsolódást.

 

 

 

A tó látképe

 

 

Az elmúlt években a tó és környéke egyre népszerűbb kirándulóhellyé vált, egyre többen járnak vissza rendszeresen Varbóra, hogy szabadidejüket, nyári hétvégéjüket kellemesen eltölthessék településünkön.

Footer