Andókút

Az Andó-kút (régebbi nevén Lenke-forrás) egy közkedvelt pihenőhely a Bükkben, Varbó községtől néhány kilométerre. Egy öreg bükkök által körülvett csendes, füves völgyben található, mely, ha nem Varbóról megyünk, Kisvasúttal vagy Turistaútvonalon, Tanösvényen keresztül is könnyen megközelíthető.

A forráson kívül található itt egy esőház, valamint egy mesterséges tavacska, melynek közepén szintén egy kis fedett, padokkal ellátott pihenő található. Az ide látogatók kellemesen megpihenhetnek, elfogyaszthatják hátizsákjukból elemózsiájukat, a gyerekcsoportok bújócskázhatnak, szám-háborúzhatnak, míg szüleik élvezhetik a festői környezet szépségét vagy akár szalonnát is süthetnek – ha éppen nincs tűzgyújtási tilalom-.

Bővebb információt a Varbó – Andó-kút-i tanösvényről a Turizmus/Tanösvény menüpontban kaphat!

Ha honlapunk adatai még így sem kielégítőek az ön számára, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, készséggel áll az ön rendelkezésére.

Bükki Nemzeti Park

Kelet-Bükki tájegység

Barta Zsolt

tájegységvezető

  • Cím: 3535 Miskolc, Árpád u. 90.
  • Telefon: 46/533-432 ill. 46/533-431
  • Fax: 46/533-431
  • Email: kbte@freemail.hu

– autóval Miskolctól vagy Sajószentpéterről Varbó települést elérve, majd azt elhagyva a víztározó mellett a Fónagyság pihenőhely felé kell menni! Innen kb. 2-3km gyalogosan.
– vagy a Bánkútra vezető műút Csókás-pihenőhöz közel eső elágazásából /behajtani tilos!/ (~3km)

– tömegközlekedéssel a Varbóra tartó távolsági busszal
– vagy a miskolci 15-ös jelzésű autóbusszal a Pisztráng keltető (4km) vagy a Miskolc – Mahóca kisvasút Andó-kút megállójából (~200m) közelíthető meg.